"Nostivat päätään kukat,

heinät, sammalet, kortteet.

Huomasitko niiden ilmeet

katsoitko lähempää.

Oliko niillä sanottavaa.

Sillä niin pieniä ne olivat

ja hentoja,

mutta värikkäitä

kuin huutaen:

Mekin olemme täällä

Katsokaa!

Niillä oli sanottavaa".


Olen aina pitänyt kasveista. Kasveissa minua kiehtoo niiden moninaisuus, hentous, värien ja sävyjen rikkaus sekä valon vaikutus niiden "luonteeseen". Valo onkin kuvaamisessani tärkein yksittäinen vaikutin mielenkiintoisen yksilön ja muodon ohella. Tyylini valokuvata on intuitiivinen, hetkeen nojautuva ja retkeilevä. Hetken vaikutelma on tärkeä. Kuvissani ovat tärkeässä osassa myös runollisuus, voimakkaat värit ja pelkistys. Lopputuloksena on pyrkimys kuvaan, jossa olisi kaikki kohdallaan, joka jäisi elämään. Tähän näyttelyyn olen valinnut parhaita kasvikuviani 15 vuoden ajalta. Samalla näyttely on kunnianosoitus Suomen luonnon moninaisille kasvilajeille.

Näyttelyn kuvista puolet on kuvattu parin kilometrin säteellä kotoani Vantaan Martinlaakson lähiön ympäristössä. Alueella on monia hyviä kuvauspaikkoja kuten Mätäojan muinainen jokilaakso, Raappavuoren metsät ja pellot, Vantaanjoen varsi sekä Petikon vanhat metsät.

Näyttelyn 23 valokuvaa on kuvattu filmi- ja digimateriaaleille ja tulostettu väripigmenttivedoksiksi happovapaalle Hahnemuhlen taidepaperille. Kaikki materiaalit ovat konservointilaatua. Kuvat on kehystetty puukehyksiin ja päällystetty heijastamattomalla claryll-lasilla. Kuvien koot: 16 x 24 cm, 14 x 28 cm.

2019

kahvila-ravintola Hyyppärän kartano, Hyvinkää

2013

Porvoon pääkirjasto

2012

Kahvila ja Puoti Lillan, Lauttasaari

Myyrmäen kirkko, Vantaa

2010

Villa Elfvikin luontotalo, Espoo